Машина для глазурування

Машина призначена для автоматизації процесу глазурування кондитерських виробів  (печива, праліне, брикетів, і т.п.) шоколадною глазур’ю на підприємствах харчової промисловості. Глазурувальна машина дозволяє наносити глазур різної товщини покриття. При глазуруванні виріб покривається глазур’ю повністю (верх і низ) або частково (тільки верх або тільки низ). Глазурувальна машина оснащена ванною для глазурі ємністю 100* кг з мішалкою для перемішування глазурі (обігрів ванни проводиться водяною сорочкою з допомогою ТЕНів) та дифузором глазурі з регулюванням товщини шару глазурі. Технологія глазурування забезпечує рівномірний шар глазурі, глянцевий вигляд, тривалий термін зберігання. Нанесення рівномірного шару глазурі проводитися за допомогою лопатевого нержавіючого насоса і обдування, що створює оптимальний потік повітря. За зняття зайвої глазурі знизу і згладжування (нижньої частини) відповідає хвостовій валик.

Машина для глазурування насосного типу забезпечує постійний процес циркуляції та темперування глазурі, при любій швидкості та незалежно від кількості глазурі, яка використовується. У кінцевому випадку в’язкість шоколаду та вага кожного продукту залишається постійною.
Також машина може комплектуватися ванночкою для декорування (наприклад, для декорування іншим кольором глазурі). При декоруванні на верх виробів наноситься малюнок, а низ глазурується повністю, або тільки наноситься малюнок на верх виробів.

Характеристики

Технічні характеристики
•    гігієнічний дизайн з поверхнями з нержавіючої сталі для максимальної чистоти і простоти очищення
•    всі елементи, які контактують з продуктом виготовленні з харчової виготовлені з нержавіючої сталі марки AISI 304 і харчового пластику.
•    регулювання інтенсивності подачі глазурі
•    спеціальні нагріваючі елементи в середині  камери для підтримання робочої температури
•    автоматичний контроль температури глазурі
•    задання температури, контроль і підтримка забезпечується електронним регулятором температури за допомогою програмного забезпечення.
•    всі компоненти машини (обігрів ванни, мішалка глазурі, подача глазурі з дифузора, обдув виробів, швидкість транспортерної стрічки-сітки) легко управляються з панелі управління.
•    потужність залежить від ширини стрічки-сітки та робочої швидкості
•    спеціально розроблені елементи управління для максимальної зручності роботи
•    додаткове встановлення головки для декорування
•    рівномірний обдув залишків глазурі для завершеного вигляду продукту
•    для плавної зміни обсягу глазурі, яка подається для глазурування, та для регулювання швидкості руху сітчастого транспортера використовується частотно-регульований привід.
•    глазурувальна машина оснащена стрічкою-сіткою з нержавіючої стали та механізмом струшування стрічки-сітки
(широкий вибір ширин сітки* машини для індивідуальних нестандартних рішень).

— Глазурувальна лінія може комплектуватися; баком для плавки шоколадної глазурі різного об’єму (темпер-збірником робочим об’ємом 100-3000 л), автономним декоратором, холодильним тунелем, транспортером з головкою посипки сипучими інґредієнтами, головками для відсаджування, системою перекачки глазурі та ін..
— Продуктивність лінії при завантаженні попередньо розтопленої глазур’ю може досягати 250 кг., готової продукції на годину
* згідно технічного завдання замовника.