Кульові млини

Принцип роботи кульового млина:
Завдяки спеціальній конструкції практично відсутні “мертві зони” і забезпечується найбільш рівномірне перемішування.
Усередині вертикального циліндра (статора) розташований порожнистий вал (ротор). На внутрішній поверхні статора і зовнішньої поверхні ротора закріплені пальці (диски) спеціальної форми. Конструкція ротора передбачає установку дисків для подрібнення в різних положеннях в залежності від робочого середовища, завдяки чому завжди досягається оптимальний режим Диспергування. Продукт подається насосом в камеру подрібнення знизу, проходить через простір між ротором і статором, заповненому металевими кульками, що приводяться в рух пальцями ротора і багаторазово відхиляються пальцями статора. Під впливом безперервного биття кульок одна об одну  і тертя одна об одну кульок тверді частинки оброблюваного продукту роздавлюються і стираються. Проходячи через решітку, розташовану на виході, тонко подрібнена маса продукту відділяється від кульок і подається на подальшу обробку. Також освоєна модель з рухом подрібнюється зверху вниз.
Всі частини установки, що контактують з оброблюваних продуктом, виготовлені зі спеціальної сталі, що забезпечує високу ударо і зносостійкість.
Камера подрібнення забезпечена теплообмінної водяною сорочкою, за допомогою якої камера подрібнення і вал прогріваються перед роботою, запобігаючи застигання продукту при тривалих зупинках млини, і охолоджуються під час роботи. Замкнутий контур охолодження в значній мірі перешкоджає забрудненню камери відкладеннями вапна і корозії. Завдяки спеціальній конфігурації циліндра практично відсутні «мертві зони» і забезпечується рівномірне перемішування.